Bio

Een passie voor schoonheid en kunst is de rode draad door al mijn creaties.

Als tiener was ik al de hele tijd in de weer met kralen en pareltjes, tekende ik juwelen en maakte ik hangertjes voor vriendinnen. Omdat ik toen een beetje een wetenschapsfreak was, ging ik geneeskunde studeren in plaats van me in te schrijven aan een vakschool voor juweliers (kan iemand deze rare hersenkronkel verklaren?). Na (te) lang (veel te) hard werken koos ik ervoor om het rustiger aan te doen als medisch vertaalster, maar de “goesting” om juwelen te maken was al die tijd blijven zinderen.

Op een keerpunt in mijn leven waagde ik dan de sprong en ging ik workshops volgen bij Lotte De Mey (Antwerpen-Edegem), Frédérique Coomans (Brussel) en Petra Warmerdam (Leuven). Met vallen en opstaan en vooral met veel geduld leerde ik vijlen, hameren, zagen en solderen. Een heel nieuwe en boeiende wereld ging voor me open!

Ik experimenteer graag met materialen en vormen en daarom ben ik altijd op zoek naar nieuwe expressievormen. Uit milieuoverwegingen probeer ik ook zoveel mogelijk met gerecycleerde materialen te werken. Zo ging ik onlangs de uitdaging aan om kleur in mijn werk te introduceren zonder gebruik te maken van edelstenen. Die zoektocht naar nieuwe materialen en hoe ze te verwerken in een juweel – een uitdaging op zich – maakt het juwelieren alleen maar leuker!

Creativiteit kan alleen maar bloeien in een stimulerende omgeving… Vandaar een hartelijke dankjewel aan mijn man Frank (alles voor tai chi, kijk maar eens op www.start-to-live.be), mijn dochter Lisa (check dit multitalent op www.lisahilte.be) en mijn schoonzoon Thomas, die mijn website up-to-date houdt.

Als ik geen juwelen maak, ben ik altijd te vinden voor een stevige wandeling in de natuur, een goed boek of la dolce vita onder vrienden.

Ben je geïnteresseerd in mijn juwelen of wil je een persoonlijk juweel laten maken, stuur me dan een mailtje (zie ‘Contact’) of kom gewoon even langs in mijn atelier! De koffie staat altijd klaar!